CHRISTIANLYSTS GODE MAD

Sundhed og bæredygtighed er nøgleordene for os på Christianslyst. I vores hverdag betyder det, at vores buffet har et stort tilbud af planterige retter.

Christianslyst _mad

På Christianslyst lægger vi vægt på, at den mad vi serverer, er frisklavet, velsmagende og af høj kvalitet. Christianslysts dygtige køkkenpersonale laver dejlig mad. Den er både sund og fedtfattig, med masser af groft og grønt.

Madspild

Der er meget lidt madspild på Christianslyst: Indkøbet er præcist – der handles ikke for meget og ikke for lidt. Overskydende råvarer indgår i nye måltider, og er dermed et vigtigt bidrag til bæredygtigheden.

Bæredygtighed

Da der stort set ikke er madspild på Christianslyst, er der kun meget lidt madaffald. Affald bliver sorteret i tre kategorier: Biologisk affald, papir-affald og plastic-affald. Til sidst bliver affaldet overdraget til genvinding.

Plastik

Så vidt muligt, undgås plastik på Christianslyst. De fleste retter bliver produceret ”fra bunden” af friske råvarer. Drikke til måltiderne serveres i glas og krus. Også flaskerne i drikkevareautomaten er af glas. Dette er vigtige bidrag til bæredygtigheden, og til at undgå forurening af havmiljøer med plastik.   

Økologisk og regionalt

Køkken-teamet tilstræber altid et så højt indhold af økologi i madlavningen som muligt. Varer skal helst ikke køres langt i osende lastbiler. Derfor anvender vi så mange regionale varer som muligt – i takt med årstiderne, så f.eks. frugt og grønt anvendes på de helt rigtige tidspunkter.

Særlige kosthensyn

Køkkenet kan tage højde for en række kosthensyn – f.eks. vegansk og vegetarisk mad samt laktose- eller glutenfri retter.

Vær opmærksom på, at køkkenet ikke altid kan tilfredsstille særlige ønsker spontant. Inden et ophold fremsendes derfor et afkrydsningsskema. Her kan behov for særlige kosthensyn oplyses.

Husk dog, at Christianslysts køkken er gastronomisk stordrift. Det kan derfor ikke tage specifikke, individuelle medicinske hensyn i tilberedelsen af maden.